Treska se zapečenými brambory

Doba přípravy: 40 min. | Vytvořil:

Treska se zapečenými brambory

Treska se zapečenými brambory

Dnes se treska řadí mezi vůbec nejchutnější mořské ryby. Svědčí o tom i fakt, že se jí ve Velké Británii sní ročně kolem 136 miliónů porcí. Po tresce doporučujeme sáhnout především v případě,  že se snažíte vyhnout tuku,  jelikož se hodí k vyrýsování a redukci hmotnosti. Použít ji můžeme jako zdroj bílkovin bez dalších kalorií, díky tresce lze dobře korigovat množství živin v jídelníčku a přitom chránit svalovou hmotu.

 

Brambory předvařte v osolené vodě tak, aby zůstaly ještě stále uvnitř lehce pevné. Nakrájejte je na 0,5 cm silné plátky. Zároveň spařte špenát vroucí vodou, vyždímejte a odložte stranou.

V malé mističce smíchejte čerstvý sýr, vejce, petrželku, špetku soli a jeden stroužek propasírovaného česneku. Předehřejte si troubu na 200°C.

 

Připravte si menší zapékací nádobu, vytřete ji tukem a vyplňte dno polovičním množstvím brambor. Pak následuje vrstva špenátu, zalijte ji polovičním množstvím sýrového přelivu a překryjte poslední vrstvou brambor a následně i zbylým množstvím přelivu.

 

Brambory dejte péct do trouby dozlatova. Mezitím si rozehřejte pánev a na másle z obou stran zprudka, ale krátce, osmažte lehce osolené filety.

 

Na závěr můžete dle chuti dosolit a posypat nasekanou petrželkou s trochou citrónové kůry. Doporučujeme rybu posypat ještě rozdrcenými lískovými oříšky.

Ingredience - 2 porce

10 g Máslo
200 g Brambory
2 kusy Vejce
80 g Špenát čerstvý
400 g Treska pečená
60 g Gervais original
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
40 g Petržel nať
1 hrst Ořechy lískové
10 g Citronová kůra čerstvá

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.