Třešňová bublanina

Doba přípravy: 45 min. | Vytvořil:

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina je spojená jednoznačně se vzpomínkami na léto! A protože bublaninu a léto máme moc rádi, trošku jsme upravili recept a upekli jsme pro vás tuhle pohankovou bublaninu! 

 

 

 

 

 

Ingredience na bublaninu do kulaté formy:

  • 180 g pohankové mouky
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 50 g datlí nebo jiného sladidla
  • 60 ml kokosového oleje (můžete namíchat se slunečnicovým olejem)
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 250 ml rostlinného mléka dle výběru
  • Třešně (popřípadě jiné ovoce podle chuti)
  •  

Nejdříve zapněte troubu a nechce ji rozehřát na 200 stupňů. Kulatou koláčovou formu vymažte kokosovým olejem a vysypte strouhaným kokosem.

Všechny ingredience smíchejte ve velké míse a promíchejte tak, aby v těstu nebyly žádné hrudky. Těsto přelijte do vymazané a vysypané formy. Třešně si opláchněte vodou, odstraňte z nich pecky a poté je rovnoměrně rozmístěte na těsto ve formě.

 

Bublaninu pečte v troubě 25 až 30 minut na 200 stupňů. Před podáváním bublaninu ještě posypte kokosem. Dobrou chuť!

 

Inspirujte se také dalšími recepty na tradniční bublaniny zde.

Ingredience - 2 porce

20 g Sirup datlový bio
20 g Kokos strouhaný
90 g Mouka pohanková
120 ml Mléko kokosové
60 g Třešně
30 ml Olej kokosový
20 g Škrob kukuřičný

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.