Uzený tempeh s pohankou

Doba přípravy: 40 min. | Vytvořil:

Uzený tempeh s pohankou

Uzený tempeh s pohankou

Už jste několikrát narazily v obchodě na tempeh, ale nekoupili jste ho, protože jste nevěděli co s ním? A co že to vlastně tempeh je?

 

Tempeh jsou fermentované sójové boby, které se po uvaření nechávají několik dní zrát, dokud neprorostou bílou plísní a nespojí se dohromady. Poté se vaří, smaží, udí či marinuje. Tempeh je také velice zdravá potravina a má chuť podobnou masu – lze jej tedy využít jako jeho plnohodnotnou náhradu

 

Na pánvi rozehřejte olej, osmažte na drobno nakrájenou cibuli, pórek, cuketu a česnek. Přidejte na kostky nakrájený tempeh a orestujte jej.

 

Směs smíchejte s uvařenou pohankou a nechte vychladnout. Po té přimíchejte rukolu a pokrájená rajčata. Dochuťte podle chuti kořením a citrónovou šťávou.

Ingredience - 2 porce

1 stroužek Česnek
10 ml Olej olivový
2 hrstě Rajčata cherry
1 kus Pórek
2 hrstě Rukola
2 špetky Oregano drcené
1 kus Cuketa
2 kusy Chilli paprička
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Citrónová šťáva čerstvá
100 g Pohanka vařená
80 g Tempeh uzený

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.