Vaječná rýže

Doba přípravy: 25 min. | Vytvořil:

Vaječná rýže

Vaječná rýže

Rýže je přirozeně bezlepková plodina, tudíž je oblíbenou přílohou při bezlepkové dietě. Kromě toho ji mají v oblibě lidé, kteří se snaží zhubnout. Je vhodnější konzumovat její celozrnnou variantu, která obsahuje mnohem více prospěšných látek než rýže bílá.

 

Nejdříve si oloupejte a nakrájejte cibuli na jemno. Ředkvičky a pórek nakrájejte na kolečka. Mozzarellu nastrouhejte. Vajíčko si rozklepněte do misky a ušlehejte s trochou soli.

 

V hrnci na kokosovém oleji osmahněte nakrájenou cibulku, přisypte syrovou hnědou rýži, osolte, zamíchejte, zalijte dostatečným množstvím vody a vařte dle návodu na obale.

 

Těsně před tím než se vyvaří všechna voda, přidejte k rýži ušlehané a ochucené vajíčko spolu s nastrouhanou mozzarellou. Vše dobře promíchejte a nechte prohřát tak, aby vajíčka ztuhla a sýr se roztekl.

 

Poté odstavte z plotny, vmíchejte do vaječné rýže na kolečka nakrájené ředkvičky a pórek a můžete podávat. 

Ingredience - 2 porce

1 kus Cibule
60 g Mozzarella
70 g Ředkvičky
2 kusy Vejce
1 kus Pórek
2 špetky Sůl
120 g Rýže celozrnná
10 ml Olej kokosový

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.