Vajíčková pomazánka z tofu

Doba přípravy: 15 min. | Vytvořil:

Vajíčková pomazánka z tofu

Vajíčková pomazánka z tofu

Jedna z vůbec nejoblíbenějších pomazánek. A nemusí být ani Silvestr, aby jste si ji připravili! Nejlepší je na druhý den, po zaležení v lednici. Snad vám v lednici vydrží déle, než nám! Obměna klasické vajíčkové pomazánky za její veganskou verzi z tofu.

 

Všechny ingredience kromě jarní cibulky pořádně umixujte v malém mixéru. A dochuťte.

 

Doporučujeme začít s 1 lžící hořčice a 3 lžícemi sojanézy a postupně přidávat a ochutnávat. Každý má rád jistě trochu jinou chuť a navíc u hořčice záleží na tom, jak je pálivá a jak celkově chutná.

 

S černou solí buďte také opatrní a průběžně ochutnávejte. Je o mnoho slanší, než klasická sůl. Někdy se také stává, že je jinak slaná podle konkrétní značky. Dále přidejte kurkumu a pepř.

 

Nakonec, když je chuť dotažená k dokonalosti, přidejte hrst nasekané jarní cibulky. Doporučujeme podávat s kvalitním žitným nebo celozrnným pečivem.

 

TIP: Pro věrnější "vajíčkovou" strukturu, rozmačkejte kousek tofu vidličkou nebo rozdrobte prsty a přidejte až po rozmixování.

Ingredience - 2 porce

2 g Hořčice plnotučná
2 kusy Cibule jarní
180 g Sýr tofu
2 špetky Pepř
2 špetky Kurkuma mletá
2 g Tofu lahůdkové
2 špetky Černá sůl
2 lžice Sojanéza

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.