Veganská čočková sekaná

Doba přípravy: 45 min. | Vytvořil:

Veganská čočková sekaná

Veganská čočková sekaná

Luštěniny patří mezi velmi zdravé potraviny, které by měl do jídelníčku zařadit každý. Obsahují spoustu zdraví prospěšných látek a jsou i významným zdrojem bílkovin. Vyzkoušejte skvělou čočkovou sekanou a uvidíte, jak si na ní pochutnáte!

 

Čočku uvařte do měkka a mezitím si na troše oleje opečte pokrájené žampiony s nastrouhanou mrkví na cibulce. Poté smíchejte vše dohromady, přidejte zbytek ingrediencí a umixujte. Nasekané oříšky přidejte až po mixování.

 

Část čočky si můžete nechat bokem vcelku a pak přimíchat, aby byla sekaná víc strukturovaná. Na konec přimíchejte do směsi čerstvou petržel a dejte do podélné formy vyložené pečícím papírem. Posypte ještě navíc lahůdkovým droždím aby se udělala malá krusta. Pečte zhruba 1 hodinu na 180 stupňů.

 

Čočková sekaná se hodí jak na chleba, tak jako hlavní jídlo třeba k vařeným bramborům. Podávat můžete tedy jak za studena, tak za tepla.

Ingredience - 2 porce

1 kus Mrkev
10 g Hořčice plnotučná
2 stroužky Česnek
2 ml Olej olivový
1 kus Cibule červená
40 g Žampiony čerstvé
10 g Semínka lněné celé
250 g Čočka vařená
1 hrst Ořechy směs
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 špetky Majoránka
20 g Petržel nať
2 lžičky Lahůdkové droždí

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.