Vegetariánský hamburger


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Salát ledový25 g
Vejce0.25 kusy
Rajčata cherry0.25 hrsti
Cibule0.25 kusy
Strouhanka25 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Houska celozrnná1 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Cizrna ve slaném nálevu100 g
Kečup1 g
Koriandr nať1 hrst
Římský kmín1 špetka

Jestliže zrovna neholdujete masu a přesto byste si rád vychutnali lahodný burger, vyzkoušejte recept na vegetariánský cizrnový burger!

Ingredience na 4 porce:

V robotu rozmixujte okapanou cizrnu, najemno nastrouhanou kůru a čerstvě vymačkanou šťávu z citronu, mletý římský kmín, nasekanou polovinu natě koriandru, vejce a sůl i pepř podle chuti.

Směs následně přendejte do velké mísy, přisypte k ní 80 g strouhanky a nasekanou cibuli.

 

Ze směsi vytvarujte 4 burgery, obalte je ve zbývající strouhance – klidně ji místy i mírně přitlačte – a dejte alespoň na 10 minut odležet do ledničky.

 

Olej rozpalte v pánvi a burgery na něm opečte z každé strany asi 4 minuty (je možné i burgery upéct).

Na spodní díl celozrnných housek dejte sálát, po kolečku rajčete a navrch burgery. Dále přidejte kolečka cibule, kvalitní kečup a koriandr.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 661.288 Kj

Bílkoviny8.69 g
Sacharidy15.17 g
Sacharidy z cukrů6.09 g
Tuky6.13 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.55 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina4.48 g
Sodík0.07 g
Vápník37.03 g

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.