Vepřová kýta s mrkví

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Vepřová kýta s mrkví

Vepřová kýta s mrkví

 

Myslíte si, že byste s tímto jídlem doma příliš nezabodovali? Když koupíte dobré maso a budete-li se řídit naším návodem, zaručeně předčíte pošramocené pověsti o vepřovém s mrkví!

 

Maso pokrájejte na kostičky, osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte lžíci oleje a opečte na něm maso dozlatova ze všech stran (pokud je masa víc, než se vejde na dno hrnce, rozdělte ho do více dávek). Opečené maso vyndejte a odložte. 

 

Do hrnce od masa přidejte máslo a opečte na něm cibuli do světle zlatavé barvy - zabere to cca 6 minut. Přidejte odložené maso a zalijte částí vývaru nebo vodou tak, aby bylo maso jen částečně ponořené. Maso duste přiklopené doměkka zhruba hodinu. Dle potřeby během dušení maso podlévejte vývarem či vodou. 

 

Až bude maso téměř měkké (zhruba 15 minut před koncem dušení), vsypte do hrnce nakrájenou mrkev a okořeňte muškátovým květem.

 

Hotové jídlo dosolte podle chuti, případně chuť dotáhněte špetkou cukru, když bude potřeba. Vypněte plotýnku a v hrnci rozmíchejte zbylý kousek studeného másla pro jemnější chuť.

 

Doporučujeme podávat s vařenými bramborami posypanými nasekanou pažitkou a máslem

Ingredience - 2 porce

2 kusy Mrkev
30 g Máslo
1 kus Cibule červená
200 g Maso vepřové libové
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
500 ml Zeleninový vývar
10 ml Olej řepkový

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.