Vyzkoušejte tento výborný salát, jehož základem je pečený lilek a rajčata. Můžete ho připravit jako předkrm nebo klidně jako přílohu a nejlepší je podávaný za studena!
Ingredience pro 4 osoby:
Nejdříve nechte předehřát troubu na 180 až 200 stupňů. Opláchněte lilky, podélně je rozřízněte a propíchejte vidličkou. Rozpůlené lilky dejte na pečící papír do vyhřáté troubyasi na 30 minut. Hotové lilky poznáte jednoduše tak, že budou krásně měkké.
Po upečení nechte lilky lehce vychladnout a vidličkou je vydlabejte, oddělte dužinu od slupky. Dužinu z lilků nasekejte nožem nebo rozmixujte a dejte do mísy. Lehce je můžete zakápnout šťávou z limetky, aby lilky dál nehnědly.
Na olivovém oleji v pánvi osmažte červenou cibulku, přidejte spařená rajčata a společně prohřejete. Dále přidejte směs z lilků, prolisujte česnek, přidejte nasekanou nať koriandru, římský kmín, šťávu z jedné limetky, sůl a dále můžete přidat chilli podle vlastní chuti.
Salát je nejlepší podávat za studena, zasypaný koriandrem, najemno nakrájenou cibulkou, olivami a pokapaný olejem. Zaalouk můžete podávat s rozpečenou pitou, oblíbeným pečivem nebo jako náplň to tortilly.
Tip: Před podáváním do salátu ještě přidejte bílý jogurt, výborně zjemní chuť celého jídla.
1 kus | Cibule | |
2 stroužky | Česnek | |
2 kusy | Jogurt bílý 0 % tuku | |
2 ml | Olej olivový | |
2 kusy | Olivy černé | |
1 kus | Lilek | |
2 kusy | Chilli paprička | |
2 špetky | Sůl | |
4 kusy | Rajčata | |
2 ml | Limetková šťáva čerstvá | |
2 hrstě | Koriandr nať | |
2 špetky | Římský kmín |
Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.
Komentáře k receptu
Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se