Zaalouk marocký salát

Doba přípravy: 45 min. | Vytvořil:

Zaalouk marocký salát

Zaalouk marocký salát

Vyzkoušejte tento výborný salát, jehož základem je pečený lilek a rajčata. Můžete ho připravit jako předkrm nebo klidně jako přílohu a nejlepší je podávaný za studena!

 

 

 

 

 

Ingredience pro 4 osoby:

  • 3 lilky
  • 500 g spařených rajčat
  • limetka
  • 1 červená cibule
  • 2 až 3 stroužky česneku
  • koriandr
  • římský kmín
  • černé olivy
  • česnek
  • Chilli
  • olivový olej
  • himalájská sůl
  • jogurt

 

 

Nejdříve nechte předehřát troubu na 180 až 200 stupňů. Opláchněte lilky, podélně je rozřízněte a propíchejte vidličkou. Rozpůlené lilky dejte na pečící papír do vyhřáté troubyasi na 30 minut. Hotové lilky poznáte jednoduše tak, že budou krásně měkké.

 

Po upečení nechte lilky lehce vychladnout a vidličkou je vydlabejte, oddělte dužinu od slupky. Dužinu z lilků nasekejte nožem nebo rozmixujte a dejte do mísy. Lehce je můžete zakápnout šťávou z limetky, aby lilky dál nehnědly.

 

Na olivovém oleji v pánvi osmažte červenou cibulku, přidejte spařená rajčata a společně prohřejete. Dále přidejte směs z lilků, prolisujte česnek, přidejte nasekanou nať koriandru, římský kmín, šťávu z jedné limetky, sůl a dále můžete přidat chilli podle vlastní chuti.

 

Salát je nejlepší podávat za studena, zasypaný koriandrem, najemno nakrájenou cibulkou, olivami a pokapaný olejem. Zaalouk můžete podávat s rozpečenou pitou, oblíbeným pečivem nebo jako náplň to tortilly.

 

Tip: Před podáváním do salátu ještě přidejte bílý jogurt, výborně zjemní chuť celého jídla.

Ingredience - 2 porce

1 kus Cibule
2 stroužky Česnek
2 kusy Jogurt bílý 0 % tuku
2 ml Olej olivový
2 kusy Olivy černé
1 kus Lilek
2 kusy Chilli paprička
2 špetky Sůl
4 kusy Rajčata
2 ml Limetková šťáva čerstvá
2 hrstě Koriandr nať
2 špetky Římský kmín

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.