Žampionové rizoto

Doba přípravy: 35 min. | Vytvořil:

Žampionové rizoto

Žampionové rizoto

Pokud se chcete stravovat zdravěji, přejděte na celozrnné produkty. Stejně jako ostatní celozrnné potraviny je i celozrnná rýže v porovnání se svou rafinovanou variantou bohatší na minerální látky, vitamíny a vlákninu.

 

Rýži uvařte dle návodu na obale, tak jak jste zvyklí. Žampiony očistěte a nakrájejte na tenké plátky.

 

Rozpalte si na pánvi kapku oleje a žampiony na něm orestujte. Přidejte trochu soli a přepře a krátce je provařte. Když jsou žampiony měkké a pouští šťávu, přidejte předem uvařenou rýži a za stálého míchání společně chvíli prohřejte. Nechte rýži vsáknout žampionovou šťávu.

 

Na závěr můžete přidat koření či bylinky dle chuti. 

Ingredience - 2 porce

400 g Žampiony čerstvé
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
160 g Rýže celozrnná
10 ml Olej řepkový

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.