Zapečené avokádo

Doba přípravy: 25 min. | Vytvořil:

Zapečené avokádo

Zapečené avokádo

Avokádo se těší velké oblibě a není divu, když je tak úžasně zdravé. Je označováno za superpotravinu díky svému vysokému obsahu antioxidantů, prospěšných tuků, vitamínů a vlákniny.

 

Nejdříve si připravte čerstvé avokádo. Rozkrojte ho podélně na dvě poloviny, vyndejte pecku a z jedné poloviny vydlabejte asi tak lžíci až dvě dužiny.

 

Polovinu avokáda vložte do pekáčku vyloženého pečícím papírem tak, aby se nemohla během pečení převrátit. Poté do ní vklepněte jedno vejce. Zlehka osolte a opepřete a dejte péct do trouby na 200° asi na 15 minut.

 

Když je vejce s avokádem téměř hotové, zasypte ho strouhaným parmazánem a nechte ještě několik minut dopéct.

 

Před podáváním můžete ozdobit čerstvými bylinkami, například nasekanou petrželkou.

Ingredience - 2 porce

2 kusy Vejce
100 g Avokádo čerstvé
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Petržel nať
30 g Sýr parmazán strouhaný

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.