Zapečený květák po Indicku

Doba přípravy: 60 min. | Vytvořil:

Zapečený květák po Indicku

Zapečený květák po Indicku

Tento lahodný pokrm je díky květáku velmi dietní a bohatý na vitamín C. Květák navíc obsahuje antikarcinogenní látky, takže slouží i jako prevence před vznikem nádorových onemocnění.

 

Do hrnce si připravte čerstvý hrášek. Zalijte ho horkou vodou tak aby byl všechen ponořen a vařte cca 30 minut. Nechte vychladnout a rozmixujte dohladka.

 

Zatím si pečlivě omyjte brambory a nakrájejte je ve slupce na menší hranolky nebo tenké plátky. Také očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka a omytý květák rozeberte na menší růžičky. Cibuli a česnek oloupejte a cibuli nakrájejte na kolečka.

 

V jiném hrnci rozehřejte ghee a osmahněte na něm na půlkolečka nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. Přisypte kari koření a zalijte vychládlou hrachovou kaší. Na závěr vmíchejte připravené brambory, mrkev a květák. Vše dobře promíchejte, osolte a nechte mírně prohřívat.

 

Hrnec stáhněte z plotny a směs přendejte do zapékací mísy. Pečte po dobu 40 minut v předehřáté troubě na 200°C.

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
2 kusy Mrkev
2 stroužky Česnek
400 g Hrášek čerstvý
160 g Brambory
400 g Květák
2 špetky Sůl
8 špetek Koření kari
20 g Máslo ghee

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.