Zapékaný patizon plněný kuřecím masem

Doba přípravy: 45 min. | Vytvořil:

Zapékaný patizon plněný kuřecím masem

Zapékaný patizon plněný kuřecím masem

Odkrojíme si spodní část patizonu, pak odřízneme vršek a střed vydlabeme lžičkou. Patizon zalijeme vařící osolenou vodou, necháme odpočívat 2 minuty a dáme okapat na talíř. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku s plátky česneku. Po chvilce přidáme trochu dužiny z patizonu a krátce podusíme. Nakonec přidáme maso, vejce, trochu sýra, dochutíme solí a kořením. Touto směsí naplníme patizon. Vložíme jej na plech vyložený pečícím papírem, navrch posypeme sýrem. Pečeme cca 35 minut při 200°C.   

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
4 stroužky Česnek
2 ml Olej olivový
2 kusy Vejce
80 g Sýr eidam 30% tuku
300 g Kuřecí prsa (restovaná)
2 špetky Oregano drcené
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Petržel nať
2 g Muškátový oříšek mletý
430 g Patizon

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.