Zdravý perník

Doba přípravy: 50 min. | Vytvořil:

Zdravý perník

Zdravý perník

Perník patří mezi tradiční recepty našich maminek, proč si ho ale nedopřát v trochu odlehčené verzi? Směs ořechů dodá perníku na chuti a jablko se postará o to, aby bylo těsto vláčnější. Díky jablku navíc tělu jednoduše dodáte dávku vlákniny.

 

V míse si utřete vejce se třtinovým cukrem, přisypte prosátou jemně mletou mouku, prášek do pečiva, kakao a podle chuti perníkového koření.

Poté do směsi po částech přilévejte mléko a pomalu míchejte tak, aby těsto bylo hladké a bez hrudek.

 

Nakonec si oloupejte jablko, nastrouhejte ho na hrubém struhadle, směs oblíbených oříšků si na hrubo nasekejte a vše důkladně vmíchejte do těsta. Těsto poté vlijte do předem vymazané a vysypané (například kokosem) formy.

 

Troubu předehřejte na 180° a pečte přibližně 30 minut. Špejlí zkontrolujte, zda je perník hotový.

Můžete podávat například politý kvalitní čokoládou s vysokým obsahem kakaa.  

Ingredience - 2 porce

60 g Jablko
2 kusy Vejce
120 ml Mléko sojové
0.5 hrstí Ořechy směs
10 g Holandské kakao
6 g Kypřící prášek do pečiva
50 g Cukr hnědý třtinový
100 g Mouka žitná
2 špetky Perníkové koření

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.