Chléb s avokádem a ztraceným vejcem

Doba přípravy: 20 min. | Vytvořil:

Chléb s avokádem a ztraceným vejcem

Chléb s avokádem a ztraceným vejcem

Zamilovali jste si avokádový toast ve vaší oblíbené kavárně? Připravte si jej v pohodlí domova, kdykoliv máte chuť! A ze surovin, které máte rádi.

 

Chléb nasucho opečte na pánvi. Avokádo zbavte slupky a polovinu (na jednu porci) rozmačkejte vidličkou, pokapejte  citronovou šťávou a posolte/popepřete.  Avokádovou pomazánku namažte na opečené tousty.

 

A jak na pošírované vejce?

Ve velkém hrnci dejte vařit vodu s octem a teplotu udržujte těsně pod bodem varu - ještě než začne bublat. Vejce rozklepněte do misky - opatrně aby se neroztekl žloutek.

Lžící roztočte vodu v hrnci až se udělá vír a do jeho středu vlijte vejce. Vařte tři minuty. Následně vejce vyjměte děrovanou naběračkou a nechte oschnout.

 

Na připravený toust položte jedno vejce. Na závěr posypte nasekanou jarní cibulkou. Dále můžete použít oblíbené klíčky, semínky, nebo oříšky.

 

Ingredience - 2 porce

2 kusy Vejce
1 kus Cibule jarní
200 g Avokádo čerstvé
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Citrónová šťáva čerstvá
2 kusy Opečený tmavý toustový chléb (25g)

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.