3 recepty na neobvyklé letní saláty

Pro vás všechny, kteří máte tento pokrm v oblibě, přinášíme tři velmi chutné salátky, které můžete bez obav zařadit do svého Pestrého Jídelníčku, zároveň tak odhalujeme malý kousek našeho ebooku, jehož autorkou je výživová poradkyně Petra Skalská.

Čočkový salát s květákem

Ingredience (4 porce)

  • 2 hrnky černé čočky
  • 1 kus květáku rozebraného na menší růžičky
  • 80 ml olivového oleje
  • šťáva z 2 kusů citronu
  • hrst čerstvého koriandru
  • 3 kusy jasrní cibulky pokrájené na kolečka
  • sůl

Květák pečte na 190°C v předehřáté troubě po dobu cca 20 minut, dokud nebude mít zlatavou barvu. Zbytek ingrediencí smíchejte, navrch naskládejte květák a ozdobte koriandrem.

Salát s roastbeefem a borůvkami

Saláty a cibuli pokrájejte, přelijte dresingem a zasypejte borůvkami. Navrch naaranžujte plátky masa a opět přelijte dresingem a zasypejte oříšky.

Ingredience (4 porce)

Na salát:

  • 1 vanička mixu salátových listů
  • 8 plátků roastbeef
  • 1 kus červené cibule
  • ½ hrnku borůvek
  • opražené piniové oříšky

Na dresing:

  • ¼ hrnku olivového oleje
  • ½ hrnku borůvek
  • ¼ balzamika
  • sůl, pepř

Náš tip: Jak na roasbeef

Maso osolte, opepřete a pokapejte worčestrovskou omáčkou, obalte v oleji. Nechte odpočnout v ledničce. Druhý den zprudka osmažte na pánvi. Pomažte hořčicí, zabalte do alobalu a dejte péct do trouby, která musí být předehřátá na 140°C. Pečte pozvolna cca 40 minut.

Dýňový salát s řepou

Ingredience (4 porce)

Na salát:

  • 500 g červené řepy
  • 500 g dýně hokaido
  • 2 ks červené cibule
  • 2 hrnky baby špenátu
  • 2 hrnky hladkolisté petržele
  • ¾ hrnku pražených vlašských ořechů
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 100g ovčího sýra
  • sůl

Na dresing:

  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • ⅓ hrnku olivového oleje
  • 1 čajová lžička dijonské hořčice

Řepu, dýni a cibuli dejte péct na pečícím papíru do předehřáté trouby na 180°C po dobu 45 ti minut. V míse smíchejte špenát s bylinkami, přelijte dresingem, navrch nasypte pečenou zeleninu a ozdobte lístky koriandru, ořechy a sýrem.

    Chcete dostávat zajimavé jídelníčky do mailu?


    © COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.