Dušená zelenina
Ingredience na 1 porci
| Mrkev | 1 kus | |
| Máslo | 5 g | |
| Česnek | 1 stroužek | |
| Brokolice | 100 g | |
| Hrášek čerstvý | 50 g | |
| Květák | 100 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka |
Zeleninu podusíme na trošce másla. Osolíme a opepříme. Podávat můžeme samotné či s vařeným bramborem, rýží, bramborovou kaší či s pečivem.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 213.282 Kj
| Bílkoviny | 1.45 g |
| Sacharidy | 8.48 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.04 g |
| Tuky | 1.06 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.52 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.41 g |
| Vláknina | 4.11 g |
| Vápník | 0.01 g |
| Gi | 0.45 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





