Dalamánek se zapečeným vejcem
Ingredience na 1 porci
| Olej olivový extra panenský | 1 ml | |
| Vejce | 1 kus | |
| Rajčata cherry | 1 hrst | |
| Paprika červená | 1 kus | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Petržel nať | 1 g | |
| Dalamánek | 60 g |
Dalamánek podélně rozřízneme a vetší půlku vydlabeme. Potřeme jej olivovým olejem a rozklepneme do něho vejce. Osolíme, opepříme a pečeme v troubě asi 8 minut pro 180°C. Zdobíme petrželkou a podáváme s čerstvou zeleninou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 576.478 Kj
| Bílkoviny | 8.3 g |
| Sacharidy | 10.12 g |
| Tuky | 9.57 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 2.15 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 3.04 g |
| Sodík | 0.07 g |
| Vápník | 0.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





