Ovesná omeleta s jahodami
Ingredience na 1 porci
| Mléko polotučné | 50 ml | |
| Jahody zahradní | 100 g | |
| Ovesné vločky | 1 hrst | |
| Vejce bílek | 4 kusy | |
| Bílý jogurt 1,5% tuku | 50 g |
Ingredience: 4 vaječné bílky, 40 g ovesných vloček, 100 g jahod, 50 g bílý jogurt, 50 ml polotučného mléka
Ovesné vločky umixujeme v mixéru společně s bílky a mlékem. Po umixování opečeme na suché teflonové pánvi. Do hotové omelety přidáme jahody s jogurtem.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 541.809 Kj
| Bílkoviny | 7.74 g |
| Sacharidy | 18.42 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.24 g |
| Tuky | 0.13 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.02 g |
| Vláknina | 3.03 g |
| Sodík | 0.07 g |
| Gi | 12.65 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Vejce a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





