Kyselá houbová polévka
Ingredience na 1 porci
| Brambory bez slupky | 150 g | |
| Vejce vařené na tvrdo | 1 kus | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Kmín | 2 špetky | |
| Ocet | 5 ml | |
| Houby čerstvé | 100 g | |
| Kopr | 10 g | |
| Olej řepkový | 3 ml | |
| Jogurt řecký bílý 0 % tuku | 70 g |
Oloupané brambory nakrájíme na stejně velké kousky. Očištěné a nakrájené houby na tenčí plátky orestujeme dozlatova na nepřilnavé pánvi, zalijeme vodou, přidáme brambory, okořeníme, osolíme a vaříme doměkka. Brambory poté v polévce rozšťoucháme. Polévku zahustíme jogurtem, zakápneme octem a ochutíme koprem. Zvlášť si uvaříme vejce na tvrdo, studené ho rozkrájíme na kostičky a dáme na dno talíře a zalijeme polévkou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 417.736 Kj
| Bílkoviny | 6.45 g |
| Sacharidy | 0.97 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.08 g |
| Tuky | 6.3 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.73 g |
| Cholesterol | 0.15 g |
| Vláknina | 0.04 g |
| Vápník | 0.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





