Pečená růžičková kapusta
Ingredience na 1 porci
| Česnek | 3 stroužky | |
| Kapusta růžičková | 150 g | |
| Brusinky sušené | 15 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Petržel nať | 10 g | |
| Olej řepkový | 5 ml |
Kapusty rozkrájejte na poloviny. V míse je smíchejte s olejem, solí, pepřem a stroužky česneku. Směs přendejte na pečící papír a pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 35-40 minut. Sušené brusinky namočíme do vody a necháte je nasáknout cca 30 minut. Brusinky slijte a dejte stranou. Upečenou kapustu promíchejte s natí petrželky a brusinkami. Můžete podávat samotné nebo jako přílohu k masu.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 79.9364 Kj
| Bílkoviny | 0.4 g |
| Sacharidy | 1.99 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.52 g |
| Tuky | 1.02 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.08 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Vláknina | 0.07 g |
| Vápník | 0.01 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot





