Květák v pomerančové omáčce

Ingredience na 1 porci
| Česnek | 1 stroužek | |
| Med včelí (7 g) | 2 lžičky | |
| Květák | 200 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Voda | 0.1 sklenice | |
| Semínka sezamová | 5 g | |
| Pomerančová šťáva čerstvá | 60 ml | |
| Omáčka sojová | 30 g | |
| Ocet vinný | 8 g | |
| Škrob bramborový | 15 g |
Troubu si předehřejte na 200 °C. Květák rozeberte na drobnější růžičky a dejte na pečícím papíře péct na dobu 20 minut. Všechny zbylé ingredience( utřený česnek, 1/2 polévkové lžíce medu, 1/4 šálku pomerančové šťávy, 2 polévkové lžíce sojové omáčky, 1/2 polévkové lžíce vinného octa a cibulové koření) krom vody(2 polévkové lžíce) a škrobu(1/2 polévkové lžíce) smíchejte v hrnci a nechte projít varem, poté vmíchejte škrob rozmíchaný ve vodě a nechte ještě 2 minutky povařit. Upečený květák obalte v omáčce, posypte sezamovými semínky a můžete podávat. Lze také zamíchat do nejrůznějších druhů salátů, či podávat jako přílohu k masu.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 173.5136 Kj
| Bílkoviny | 0.65 g |
| Sacharidy | 8.2 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.11 g |
| Tuky | 0.61 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.09 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Vláknina | 0.12 g |
| Vápník | 0.03 g |
| Gi | 65.15 |
Alergeny
- Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





