Bramborové noky

Ingredience na 1 porci

Brambory se slupkou120 g
Vejce1 kus
Sůl1 špetka
Mouka cizrnová20 g

Brambory uvaříme ve slupce, ještě vlažné je oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Do středu brambor přidáme vejce a osolíme, postupně přisypáváme mouku (neřiďte se gramáží mouky v receptu, jelikož mouku musíme dát dle potřeby) až vytvoříme těsto, které není lepivé ale není ani moc husté. Z těsta vyválíme válečky, které poté nakrájíme na menší kousky (špalíčky). Válečky dotvarujeme vidličkou a dáme vařit do vroucí osolené vody a vaříme cca 2 minuty dokud nevyplavou napovrch. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 336.968 Kj

Bílkoviny6.36 g
Sacharidy1.22 g
Sacharidy z cukrů0.05 g
Tuky5.48 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.55 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.02 g
Sodík0.07 g
Vápník0.03 g

Alergeny

Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.