Bramborový salát s chřestem a rukolou

Bramborový salát s chřestem a rukolou

Ingredience na 1 porci

Brambory se slupkou120 g
Olej olivový extra panenský24 ml
Pažitka5 hrstí
Rukola50 hrstí
Chřest zelený1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Kapary10 g
Ocet balzamiko1 g
Ančovičky10 g

Brambory důkladně omyjte a uvařte. Chřest očistěte, oloupejte a odkrojte od spodní části stonku, která může být dřevnatá. Pokrájejte ho na kousky a dejte vařit do vody s cukrem, tak aby se uvařil na skus. Maximálně 7 minut. Poté ho vyndejte z vody, nechte ho okapat a vychladnout.Připravte si dresing. Chřest spolu s bramborami naložíme do dresinku a necháme hodinku odležet v lednici. Na talíř pak dejte rukolu, bramborovou směs a vše posypejte pažitkou.

Na dresing:

kapary

ančovičky

olej

ocet

sůl, pepř

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 144.606 Kj

Bílkoviny2.48 g
Sacharidy2.73 g
Sacharidy z cukrů1 g
Tuky1.48 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.82 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Cholesterol0.01 g
Vláknina1.22 g
Vápník0.01 g

Alergeny

Ryby a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.