Brokolicovo-květákový salát s vejcem

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Hořčice plnotučná5 g
Brokolice120 g
Vejce vařené na tvrdo1 kus
Květák120 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Bílý jogurt 1,5% tuku120 g
Vejce vařený bílek2 kusy

Brokolici s květákem povařte do poloměkka. Po vychladnutí nakrájejte na drobné kousky. Vejce, bílky a cibuli nakrájíte na kostičky. Vše smíchejte a zalijte zálivkou. Zálivka: Jogurt smíchejte s hořčicí, sůl, pepř, sušené či čerstvé bylinky dle chuti. Vyšlehejte metličkou a přelijte tím salát.   

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 576.407 Kj

Bílkoviny11.05 g
Sacharidy9.95 g
Sacharidy z cukrů6.09 g
Tuky5.7 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.66 g
Cholesterol0.15 g
Vláknina3.18 g
Sodík0.01 g
Vápník37.03 g
Gi0.3

Alergeny

Hořčice a výrobky z ní

Vejce a výrobky z nich

Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.