Celerový salát s mrkví

Ingredience na 1 porci

Cibule0.5 kusy
Mrkev1 kus
Celer125 g
Hořčice plnotučná7 g
Smetana zakysaná50 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Cottage100 g
Citrónová šťáva čerstvá5 g

Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka. Nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a pokrájíme na kostičky (hranolky). Dáme do mísy, přidáme jemně pokrájenou cibulku, cottage sýr, zakysanou smetanu, hořčici dle chuti, osolíme a opepříme, promícháme a necháme proležet. Podáváme s pečivem a nebo jako přílohu všude tam, kde se hodí bramborový salát.  

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 347.874 Kj

Bílkoviny2.18 g
Sacharidy16.22 g
Sacharidy z cukrů0.11 g
Tuky0.59 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.17 g
Vláknina7.06 g
Sodík0.02 g

Alergeny

Celer a výrobky z něj

Hořčice a výrobky z ní

Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.