Červená čočkovka

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Mrkev1 kus
Česnek1 stroužek
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Majoránka1 špetka
Zeleninový vývar250 ml
Rýžová kaše instantní10 g
Olej řepkový3 ml
Čočka červená0.5 kusy

Červená čočka patří sice do stejného šuplíku jako ostatní luštěniny,  potřebuje ale samostatné zacházení. Luštěninová pravidla pro ni přestávají platit ihned za pokladnou obchodu.

 

ˇ
  • červenou čočku nejde naklíčit.
  • nemá slupku – nezpůsobuje tak nadýmání.
  • nemusí se předem namáčet.
  • rozváří se – a je to tak správně.
  • nemusíte ji po rozmixování již pasírovat – nemusíte se zbavovat slupek.

 

Mrkev očistěte, omyjte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a utřete se solí. Šunku pokrájejte nadrobno společně s cibulí a následně opečte na pánvi. Po chvíli přidejte také mrkev a opečeme dozlatova.

 

Po pár minutách vmíchejte čočku, zalijte vývarem, okořeňte a vařte doměkka zhruba 15-20 minut. Na konec, za stálého míchání vsypte do polévky instantní rýžovou kaši. Čočkovou polévku dochuťte česnekem se solí.

 

Promíchejte, odstavte a po několika minutách můžete polévku podávat. Doporučujeme přidat kousek čerstvého – žitného  pečiva. Z pečiva si můžete v troubě připravit také krutóny.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 1383.296 Kj

Bílkoviny18.38 g
Sacharidy56.05 g
Sacharidy z cukrů6.02 g
Tuky2.29 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.08 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina27.04 g
Vápník37.01 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.