Čočka s jasmínovou rýží

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Česnek1 stroužek
Rýže vařená80 g
Sůl1 špetka
Kmín1 špetka
Kokos mletý20 g
Kurkuma mletá1 špetka
Rajčatový protlak150 g
Olej kokosový10 ml
Zázvor mletý4 špetky
Čočka červená0.5 kusy

Červená čočka patří mezi nejlépe stravitelné luštěniny. Obsahuje minerální látky a vitamíny skupiny B. Navíc je uvařená doslova během chvilky. 

Začněte tím, že červenou čočku předem uvaříte do měkka. Poté nasypte do malé misky 2 polévkové lžíce strouhaného kokosu a zalijte ho trochou vody, aby se nasákl. 

 

Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno. Osmahněte ji na pánvi na kokosovém oleji dozlatova. Poté přidejte koření, tedy lžičku kurkumy, lžičku mletého zázvoru, předpřipravený kokos, římský kmín, rajčatový protlak a přisolte. Za stálého míchání krátce opečte a nakonec přidejte předvařenou čočku a prolisujte česnek.

 

Podávejte s kopečkem jasmínové rýže. Tento vegetariánský pokrm vás okouzlí orientální vůní i chutí.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 1322.746 Kj

Bílkoviny17.59 g
Sacharidy50.18 g
Tuky2.89 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.21 g
Vláknina23.17 g
Vápník0.01 g

Alergeny

Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.