Dušený králík v zelí

Ingredience na 1 porci:

Cibule1 kus
Maso králičí80 g
Sůl1 špetka
Kmín1 špetka
Koření paprika mletá3 špetky
Zelí kysané150 g
Olej kokosový5 ml

Není třeba kupovat doplňky stravy, či exotické ovoce, abyste podpořili své zdraví! V regálech obchodů najdete mnohem levnějšího a zdravějšího pomocníka – kysané zelíKysané zelí je opravdovým elixírem zdraví. Má mnoho účinných látek a skoro žádné kalorie.

 

Maso si nakrájejte na libovolně velké kostky. Kysané zelí můžeme propláchnout vodou, nebo nechat, následně zelí pokrájejte. 

 

Cibuli nakrájenou najemno zpěňte v pánvi na troše kokosového oleje. Přidejte nakrájené maso a restujeme tak, aby bylo ze všech stran opečené, poté zasypeme trochou papriky, přidejte zelí a podlijeme trochou vody nebo vývaru. Okořeňte, osolte a duste dokud nebude maso měkké – cca 30 minut.

 

Doporučujeme podávat s celozrnným knedlíkem, bramborem a nebo třeba rýží či lehkou zeleninou přílohou.

 

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.