Francouzský toast
Ingredience na 1 porci
| Mozzarella | 60 g | |
| Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
| Vejce | 2 kusy | |
| Chléb žitný (50g) | 1 krajíc | |
| Oregano drcené | 2 špetky | |
| Sůl | 1 špetka |
Vyšleháme si vejce, oregáno, sůl a mléko. Ve směsi obalíme chléb, mezi jehož dvě půlky vložíme plátek mozzarely a lístek bazalky. Poté opečeme z obou stran na pánvi.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 850.3383 Kj
| Bílkoviny | 10.45 g |
| Sacharidy | 24.78 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.5 g |
| Tuky | 6.21 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.7 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 5.16 g |
| Sodík | 0.08 g |
| Vápník | 0.03 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Vejce a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





