Jak upéct kachnu: pečená kachna snadno a chutně

Ingredience na 1 porci

Kachna2000 g
Sůl10 špetek
Kmín10 špetek

Postup kachna

1

Kachnu důkladně omyjte, osušte a ze všech vnitřních i vnějších stran ji posypte solí a kmínem.

2

Prsíčky vzhůru kachnu umístěte do pekáče a poklopem uzavřete.

3

Dejte péci do trouby rozehřáté na 120 °C, a to přibližně na 4 a půl hodiny.

4

Po 4 a půl hodinách zvyšte teplotu v troubě na 200 °C a nechte maso dojít ještě dalších 20 minut.

Jak upéct kachnu? Pečená kachna velmi často patří mezi kulinářské strašáky. Přitom pokud budete postupovat přesně podle receptu, zvládnete si kachnu upéct zcela bez problémů. Kachní maso se pyšní vysokým obsahem bílkovin a podporuje imunitní systém. Pečená kachna by tak jednou za čas ve vašem jídelníčku neměla chybět.

Podobně jako dušený králík chutná i pečená kachna nejlépe se zelím a bramborovým knedlíkem. Dušené kysané zelí je navíc ve světě známo jako elixír zdraví. Nejenom, že posiluje imunitní systém, ještě navíc účinně pomáhá při dietách. Kysané zelí obsahuje pouhých 17 kalorií ve 100 g, a tak skvěle vyváží kaloricky náročnější kachní maso. Do výroby kysaného zelí se navíc můžete pustit i sami.

Pečená kachna aneb jak upéct kachnu

Kachnu důkladně omyjte, osušte a ze všech vnitřních i vnějších stran ji posypte solí a kmínem. Prsíčky vzhůru kachnu umístěte do pekáče a poklopem uzavřete.

Dejte péci do trouby rozehřáté na 120 °C, a to přibližně na 4 a půl hodiny. Kachnu ničím nepodlévejte a troubu otevírejte úplně minimálně, studený vzduch pro pečení kachny není zrovna vhodný.

Po 4 a půl hodinách zvyšte teplotu v troubě na 200 °C a nechte maso dojít ještě dalších 20 minut. To proto, abyste docílili krásně křupavé kůrčičky.

Ideálně podávejte s bramborovým knedlíkem a velkou porcí zelí. Nechte si chutnat!

 

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 65 Kj

Bílkoviny0.16 g
Tuky0.23 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.