Krémová vichyssoise
Ingredience na 1 porci
| Máslo | 10 g | |
| Brambory | 120 g | |
| Cibule jarní | 1 kus | |
| Pažitka | 0.5 hrsti | |
| Pórek | 0.5 kusy | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Zeleninový vývar | 200 ml | |
| Smetana na vaření 10% | 50 g |
Na másle opékejte pórek a cibuli asi pět minut dozlatova. Přidejte brambory, zalijte vývarem, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Povařte asi 25 minut. Vše důkladně umixujte a dejte chladit do lednice. Před podáváním přidejte smetanu, osolte, opepřete a ozdobte pažitkou či petrželkou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 252.97 Kj
| Bílkoviny | 2.86 g |
| Sacharidy | 8.95 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.05 g |
| Tuky | 1.34 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.57 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
| Vláknina | 3.52 g |
| Vápník | 27 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





