Krevety na špízu s citronem
Ingredience na 1 porci
| Olej olivový | 3 ml | |
| Pomeranč | 150 g | |
| Zázvor kořen čerstvý | 5 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 5 g | |
| Krevety střední | 170 g |
Napíchejte na špíz krevety. V malé misce smíchejte kůru a šťávu z pomeranče a šťávu z citronu, zázvor a olivový olej. K potření každé krevety použijte štětec. Položte krevety na rozpálený gril a restujte 2 minuty z jedné strany, poté otočte a restujte další 2 minuty. Nakonec ještě jednou špíz otočte a pečte poslední 2 minuty. Podáváme samotné či s brambory, zeleninou nebo pečivem.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 49.147 Kj
| Bílkoviny | 0.24 g |
| Sacharidy | 0.28 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.07 g |
| Tuky | 1.02 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.88 g |
| Vláknina | 0.05 g |
| Sodík | 0.13 g |
| Gi | 44 |
Alergeny
- Korýši a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





