Kuřecí prsa zapékaná s brambory
Ingredience na 1 porci
| Brambory | 160 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Smetana 12% | 30 g | |
| Koření provensálské | 1 špetka | |
| Kuřecí maso pečené | 100 g |
Brambory si oloupeme a nakrájíme na stejně silné plátky. Zapékací mísu si vymažeme trochou oleje a naskládáme první vrstvu brambor, osolíme, opepříme a dáme na plátky nakrájené, ochucené kuřecí maso. Poté maso zaskládáme druhou vrstvou brambor, opět osolíme a opepříme a na závěr zalijeme smetanou. Zapékáme v předehřáté troubě na 200°C po dobu cca 30 ti minut.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 26.1818 Kj
| Bílkoviny | 0.44 g |
| Sacharidy | 0.69 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.36 g |
| Tuky | 0.27 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.12 g |
| Cholesterol | 0.01 g |
| Vláknina | 0.22 g |
| Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





