Kuřecí směs s citronovým kuskusem

Ingredience na 1 porci

Bazalka čerstvá1 hrst
Kuřecí prsa (restovaná)100 g
Med včelí (7 g)3 lžičky
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Kmín4 špetky
Zelené fazolky50 g
Skořice4 g
Rajčata2 kusy
Citrónová šťáva čerstvá20 g
Kuřecí vývar40 ml
Olej kokosový5 ml
Kuskus celozrnný60 g

Kuskus a to zejména v celozrnné variantě, je zdrojem vitaminů skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálních látek – fosfor, železo, vápník, hořčík nebo zinek. Klasický kuskus, který není celozrnný, obsahuje těchto látek méně a i množství vlákniny je nižší, proto doporučujeme volit právě jeho celozrnnou variantu nebo ho alespoň doplnit dostatečným množstvím zeleniny.

 

ˇ

Kuskus připravte dle návodu na obalu, pouze přidejte citrónovou šťávu (ze čtvrtky citronu) a trochu soli.

 

Kuřecí maso si nakrájejte na drobnější nudličky, osolte, opepřete a obalte v medu. Rozpalte si pánev, poté do ní dejte rozehřát trochu oleje (vhodného ke smažení) a po chvíli přidejte kuřecí nudličky.

 

Maso opékejte cca 5-8 minut. Dále přidejte fazolky, rajčata, kmín, šťávu z druhé čtvrtky citronu, vývar a skořici.

 

Přiveďte k varu a povařte dokud fazolky nezměknou – přibližně 8 minut. Následně vše promíchetje, posypte čerstvou bazalkou a servírujte.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 322.073 Kj

Bílkoviny1.65 g
Sacharidy10.82 g
Tuky1.41 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.9 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.1 g
Cholesterol0.04 g
Vláknina2.53 g
Vápník0.02 g
Gi65

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.