Květák v pomerančové omáčce

Ingredience na 1 porci:

Česnek1 stroužek
Med včelí (7 g)2 lžičky
Květák200 g
Sůl1 špetka
Voda0.1 sklenice
Semínka sezamová5 g
Pomerančová šťáva čerstvá60 ml
Omáčka sojová30 g
Ocet vinný8 g
Škrob bramborový15 g

Troubu si předehřejte na 200 °C. Květák rozeberte na drobnější růžičky a dejte na pečícím papíře péct na dobu 20 minut. Všechny zbylé ingredience( utřený česnek, 1/2 polévkové lžíce medu, 1/4 šálku pomerančové šťávy, 2 polévkové lžíce sojové omáčky, 1/2 polévkové lžíce vinného octa a cibulové koření) krom vody(2 polévkové lžíce) a škrobu(1/2 polévkové lžíce) smíchejte v hrnci a nechte projít varem, poté vmíchejte škrob rozmíchaný ve vodě a nechte ještě 2 minutky povařit. Upečený květák obalte v omáčce, posypte sezamovými semínky a můžete podávat. Lze také zamíchat do nejrůznějších druhů salátů, či podávat jako přílohu k masu. 

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.