Ovocné Taccos s čokoládovou příchutí
Ingredience na 1 porci
Med včelí (7 g) | 2 lžičky | |
Kiwi | 20 g | |
Jahody zahradní | 20 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Voda | 0.5 sklenice | |
Holandské kakao | 6 g | |
Kypřící prášek do pečiva | 1 g | |
Olej kokosový | 11 ml | |
Mouka špaldová | 90 g |
V hluboké misce smícháme mouku, kakao, sůl, prášek do pečiva(1/4 čajové lžičky) a pořádně promícháme. Pak přidáme med, kokosový olej, vodu (vodu přiléváme po troškách, aby se těsto nestalo zbytečně řídké, musí držet pohromadě a nesmí lepit) . Z těsta si uděláme 2 kulky a rozválíme. Kuchyňskou linku nemusíme ani pomoučit, s těstem se velice dobře pracuje. Těsto rozválíme do tvaru tortilly a na sucho opečeme na pánvi (z každí strany jen pár sekund). Do středu placky poklademe ovoce. Navrch pokapeme citronovou šťávou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 169.3473 Kj
Bílkoviny | 0.35 g |
Sacharidy | 7.07 g |
Sacharidy z cukrů | 0.13 g |
Tuky | 1.15 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.99 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.1 g |
Vláknina | 0.41 g |
Vápník | 0.02 g |
Gi | 130.5 |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot