Pečený česnekový losos s růžičkovou kapustou
Ingredience na 1 porci
| Česnek | 4 stroužky | |
| Víno bílé ( 2 dcl) | 0.4 sklenice | |
| Olej olivový extra panenský | 10 ml | |
| Kapusta růžičková | 200 g | |
| Oregano drcené | 2 špetky | |
| Losos steak | 100 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 5 g |
V misce smícháme rozmačkaný česnek s olejem, oreganem, pepřem a solí. Tuto směs rozdělíme na dvě poloviny. V jedné polovině směsi obalíme růžičkovou kapustu a druhou potřeme lososa. Růžičkovou kapustu před zapékáním opečeme ještě na pánvi s troškou olivového oleje, aby změkl (cca. 10 minut). Při opékání postupně přiléváme víno. Do zapékací misky poklademe růžičkovou kapustu a navrch poklademe lososa. Vrch můžeme dochutit ještě oreganem a polít trochou vína. Pečeme cca 20 minut, dokud losos není upečený. Podáváme s citronem.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 855.1567 Kj
| Bílkoviny | 0.75 g |
| Sacharidy | 3.41 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.5 g |
| Tuky | 0.96 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.74 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.41 g |
| Vláknina | 0.05 g |
| Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Ryby a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





