Pečený lilek s mangovou salsou
Ingredience na 1 porci
| Cibule červená | 1 kus | |
| Lilek | 150 kusů | |
| Mango | 100 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Koriandr mletý | 1 špetka | |
| Nudle rýžové | 70 g | |
| Citronová kůra čerstvá | 5 g | |
| Semínka sezamová | 5 g | |
| Olej řepkový | 15 ml | |
| Olej sezamový | 5 g | |
| Zázvor mletý | 1 špetka | |
| Koriandr nať | 1 hrst |
V míse si smíchejte nakrájený lilek, červenou cibuli, mletý zázvor, koriandr, sůl a řepkový olej. Směs důkladně promíchejte a rozprostřete na pečící papír. Pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 20 ti minut. Mezitím si dejte vařit rýžové nudle ( pokud seženete černé, bude to lépe vypadat), uvařte je dle návodu na obale. Po uvaření jej propláchněte studenou vodou a zakápněte sezamovým olejem. Vyndejte upečený lilek z trouby a nechejte povychladnout. Mango si nakrájejte na menší kousky a smíchejte ho s natí koriandru a citronovou kůrou. Vše promíchejte tak aby vznikla mangová salsa, kterou pak smícháte s opečeným lilkem i s uvařenými nudlemi. Na talíři pak posypte sezamovými semínky a kdo má rád, kousky chilli papriček.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 274.983 Kj
| Bílkoviny | 1.5 g |
| Sacharidy | 6.65 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.19 g |
| Tuky | 2.84 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.31 g |
| Vláknina | 2.26 g |
| Gi | 51 |
Alergeny
- Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





