Polévka Tarator
Ingredience na 1 porci
| Česnek | 1 stroužek | |
| Ořechy vlašské | 0.5 hrsti | |
| Okurka salátová | 0.5 kusy | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Jogurt selský 3,5 % tuku | 400 g | |
| Kopr | 1 g |
Okurku nakrájejte na jemné kostičky, vmíchejte jí do jogurtu (co nejhustší jogurt je ideální). Přidejte lisovaný česnek dle vaší chuti, taktéž sůl a kopr. Dejte vychladit do lednice. Ozdobte sekanými ořechy.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 388.703 Kj
| Bílkoviny | 2.43 g |
| Sacharidy | 4.43 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.04 g |
| Tuky | 6.06 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.03 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Vláknina | 1.59 g |
| Vápník | 1.01 g |
| Gi | 35 |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





