Quinová kaše s pečeným kokosem
Ingredience na 1 porci
| Med včelí (7 g) | 1 lžička | |
| Mango | 60 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Skořice | 3 g | |
| Mléko kokosové | 200 ml | |
| Semínka slunečnicová | 20 g | |
| Quinoa vařená | 100 g | |
| Kokos plátky | 10 g |
Quinou nejprve spařte horkou vodou, abyste předešli případné nahořklé chuti. Nyní ji dejte do hrnce spolu s kokosovým mlékem, kořením (kardamon neni v ingrediencích uveden) a špetkou soli. Přiveďte ji k varu, přiklopenou jemně vařte 20 minut do měkka a do odpaření tekutiny.Mezitím si lehce orestujte na pánvi plátky sušeného kokosu dozlatova. Ten dodá kaši moc příjemnou a křupavou tečku na vrch. Z uvařené quinoi vyjměte tobolky kardamonu a můžete servírovat. Navrch přisypte semínka a pokrájené ovoce (v receptu je mango, ale můžete použít jakékoli vaše oblíbené).
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 172.577 Kj
| Bílkoviny | 0.38 g |
| Sacharidy | 7.26 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.19 g |
| Tuky | 1.12 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.59 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.02 g |
| Vláknina | 0.65 g |
| Sodík | 7 g |
| Vápník | 0.02 g |
| Gi | 116.1 |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot





