Recept na kapustové karbanátky

Ingredience na 1 porci

Kapusta růžičková400 g
Maso mleté300 g
Vejce2 kusy
Slanina100 g
Cibule1 kus
Koření provensálské3 špetky
Pepř3 špetky
Sůl3 špetky
Česnek3 stroužky
Olej řepkový100 ml
Strouhanka300 g

Postup karbanátky

1

Celou kapustu vložte do hrnce do vroucí vody a doměkka uvařte.

2

Uvařenou kapustu vyndejte, osušte ji a nadrobno nasekejte.

3

K rozmačkané kapustě přidejte mleté maso, najemno nakrájenou anglickou slaninu, 2 vejce, sůl, pepř a lžíci provensálského koření.

4

Nadrobno si nakrájejte cibuli, utřete stroužky česneku, které taktéž přimíchejte ke směsi.

5

Na závěr doplňte troškou strouhanky a vše důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily dohromady.

6

Pomocí navlhčené lžíce tvarujte kapustové karbanátky. Obalte je ve zbylé strouhance a vytvarujte placičky.

7

Na pánvi si rozehřejte olej a skládejte do ní jeden kapustový karbanátek za druhým.

Kapustové karbanátky jsou recept, který efektivně ozvláštní vaše obědové menu. Navíc v doplnění s dezertem, jako je tvarohová bábovka, zcela jistě nešlápnete vedle. Vhodné je také zmínit, že jsou kapustové karbanátky bohaté na vlákninu, vitamíny C, B i K. Kromě toho je kapusta plná potřebných minerálních látek. Kapustový karbanátek je tedy skvělou alternativou pro tradiční masový. A tvarohová bábovka by vaše tělo k tomu všemu doplnila o proteiny.

Kapustové karbanátky: podrobný recept

Celou kapustu vložte do hrnce do vroucí vody a doměkka uvařte. Uvařenou kapustu vyndejte, osušte ji a nadrobno nasekejte. Případně ji můžete i opatrně rozmixovat.

ˇ

K rozmačkané kapustě přidejte 300 gramů mletého masa, 100 gramů najemno nakrájené anglické slaniny a 2 vejce. Ke směsi přisypte podle chuti i sůl, pepř a 1 lžíci provensálského koření.

Nadrobno si nakrájejte cibuli, utřete 3 stroužky česneku, které taktéž přimíchejte ke směsi. Na závěr doplňte troškou strouhanky a vše důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily dohromady.

Pomocí navlhčené lžíce tvarujte kapustové karbanátky. Obalte je ve zbylé strouhance, v tuto chvíli vás možná napadá otázka: Kolik má rohlík kcal? Abyste si mohli lépe spočítat své celodenní kalorie.

Z kapustové směsi obalené ve strouhance vytvarujte placičky. Na pánvi si rozehřejte olej a skládejte do ní jeden kapustový karbanátek za druhým.

V této chvíli již máte vystaráno. Dopřejte si recept na kapustové karbanátky například s bramborovou kaší.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 615.4844 Kj

Bílkoviny8.14 g
Sacharidy12.01 g
Sacharidy z cukrů6.33 g
Tuky7.12 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.66 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina3.29 g
Sodík0.07 g
Vápník37.04 g

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.