Recept na pečený hermelín v troubě

Ingredience na 1 porci

Sýr hermelín240 g
Česnek3 stroužky
Koření paprika mletá5 špetek
Olej olivový20 ml
Ocet balzamiko100 g
Cukr bílý15 g

Hermelín recept

1

Prvně si z utřeného česneku, mleté papriky, soli, pepře, olivového oleje a jemně nakrájených bylinek (hodí se rozmarýn, tymián, bazalka, oregano...) připravte marinádu.

2

Hermelín v marinádě z obou stran vykoupejte a následně zabalte do alobalu.

3

Vložte sýr do trouby předehřáté na 180 °C a pečte zhruba 25 minut, dokud pečený hermelín v alobalu v troubě dostatečně nezměkne.

Pečený hermelín si nemusíte nutně připravovat na grilu, skvěle se dá využít i trouba. Můžete si tak grilovaný hermelín připravit i v zimních měsících, kdy se gril běžně nerozpaluje. Jak udělat hermelín v troubě? Co se týče receptu na hermelín, nebojte se experimentovat a nějaké ingredience přidat. Určitě si grilovaný hermelín v troubě výborně rozumí s bylinkami, jako je rozmarýn či tymián, přimíchat ale můžete například i chilli papričku nebo slaninu.

Pečený hermelín v troubě se zahradním salátkem

Samotný recept na hermelín do trouby by byl poměrně suchý, připravte si proto k sýru zahradní salát. Budete na něj potřebovat hlávkový salát, rajčata, špenát a zálivku z balzamického octa, díky vhodně zvolené zálivce bude hermelín klouzat lépe do krku. Vše nakrájejte na drobnější kousky, smíchejte dohromady a podle potřeby ochuťte. Kromě salátu si k pečenému hermelínu v troubě opečte i toastový chléb, nejlépe ten celozrnný.

Jemným spojením chutí a vůní přináší pečený hermelín v troubě se zahradním salátkem skvěle vyváženou chuť. Výrazná, ale zároveň vyvážená chuť slaného grilovaného hermelínu se sladí s jemností a svěžestí salátu. Grilovaný hermelín v troubě v kombinaci se salátkem je skvělým oživením grilovaček a stejně tak efektivně pečený hermelín v alobalu v troubě poslouží jako oběd či večeře.

Recept na nakládaný hermelín

Pokud byste s hermelínem chtěli vyzkoušet i něco jiného, než je grilování, naložte ho. Recept na nakládaný hermelín patří mezi oblíbené hospodské delikatesy a jeho příprava není vůbec náročná. Nakládaný hermelín se do sklenice vkládá společně s cibulí, bobkovým listem, chilli papričkou, pepřem a novým kořením. Výsledkem je příjemně kořenitá chuť. Výhodou nakládaného hermelínu oproti grilovanému hermelínu do trouby je to, že vydrží velmi dlouho skladovaný. Můžete si ho připravit teď a vychutnat třeba až za měsíc.

Jak dlouho péct hermelín v troubě?

Ideální doba pečení grilovaného hermelínu v troubě se může lišit v závislosti na jeho velikosti, typu trouby a preferovaném výsledku. Obvykle se pečený hermelín do trouby připravuje při teplotě kolem 180-200 °C a doporučuje se doba pečení mezi 15 až 25 minutami. Během pečení můžete pozorovat, jak se sýr začíná rozpouštět a kůrka se zlatě zbarvuje. Je důležité hermelín v troubě sledovat, abyste dosáhli požadované konzistence. Pokud preferujete měkčí a tekutější střed hermelínu, zkrátíte dobu pečení, zatímco delší pečení dodá sýru pevnější konzistenci.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 115.939 Kj

Bílkoviny0.32 g
Sacharidy2.62 g
Sacharidy z cukrů1 g
Tuky1.01 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.17 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.24 g
Vápník0.02 g
Gi0.01

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.