Quinová kaše s pečeným kokosem

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Quinová kaše s pečeným kokosem

Quinová kaše s pečeným kokosem

Quinou nejprve spařte horkou vodou, abyste předešli případné nahořklé chuti. Nyní ji dejte do hrnce spolu s kokosovým mlékem, kořením (kardamon neni v ingrediencích uveden) a špetkou soli. Přiveďte ji k varu, přiklopenou jemně vařte 20 minut do měkka a do odpaření tekutiny.Mezitím si lehce orestujte na pánvi plátky sušeného kokosu dozlatova. Ten dodá kaši moc příjemnou a křupavou tečku na vrch. Z uvařené quinoi vyjměte tobolky kardamonu a můžete servírovat. Navrch přisypte semínka a pokrájené ovoce (v receptu je mango, ale můžete použít jakékoli vaše oblíbené).

 

Ingredience - 2 porce

2 lžičky Med včelí (7 g)
120 g Mango
2 špetky Sůl
6 g Skořice
400 ml Mléko kokosové
40 g Semínka slunečnicová
200 g Quinoa vařená
20 g Kokos plátky

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.