Rajčatovo-cizrnové kari

Doba přípravy: 45 min. | Vytvořil:

Rajčatovo-cizrnové kari

Rajčatovo-cizrnové kari

Tohle šťavnaté, barevné a nádherně vonící jídlo rozveselí i ten nejstudenější podzimní povečer!

 

Ve velkém hrnci rozehřejte olej na mírném ohni a zesklovaťte na něm cibuli doměkka (cca 5 minut). Poté vmíchejte česnek a koření garam masala a sušený koriandr, nechte koření chvíli rozvonět. Přidejte rajčata z plechovky, promíchejte a zvolna vařte 10 minut pod pokličkou.

 

 

V dalším kroku přidejte kokosové mléko z konzervy, směs okořeňte solí a pepřem. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a vařte 10–15 minut, dokud omáčka nezhoustne. Na konec dochuťte směs špetkou kurkumy, kterou je dobré přidat až poté, co směs projde varem. S kurkumou opatrně, je velmi aromatická.

 

 

Na konec vsypte cizrnu, cherry rajčátka a směs prohřejte. Posypte koriandrem a podávejte s rýží. Doporučujeme prozkoumat také další recepty z lahodné a lehce dostupné cizrny.


* Místo koření garam masala, kurkumy a koriandru můžete použít kari koření dle vlastní chuti. Dále doporučujeme dle vlastních preferencí přidat chilli koření.

Ingredience - 2 porce

1 stroužek Česnek
2 ml Olej olivový
2 hrstě Rajčata cherry
1 kus Cibule červená
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
200 g Rýže basmati vařená
200 g Cizrna ve slaném nálevu
2 špetky Koriandr mletý
2 špetky Kurkuma mletá
200 ml Mléko kokosové
400 g Rajčata v plechovce

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.