Vánoční biscotti

Doba přípravy: 50 min. | Vytvořil:

Vánoční biscotti

Vánoční biscotti

Biscotti neboli cantuccini jsou italské oříškové sušenky, které se díky použitému koření skvěle hodí pro vánoční čas. Mandle jsou do těchto suchárků ideální a navíc jsou bohaté na proteiny, podporují činnost srdce a snižují hladinu glukózy v krvi.

 

V míse nejdříve smíchejte veškeré sypké suroviny, tedy prosátou mouku, prášek do pečiva, skořici a zázvor.

 

V jiné misce si zatím ušlehejte máslo ghee s cukrem a poté vešlehejte do krému také vejce.

 

Nyní je čas obě části spojit dohromady. Ke krému postupně přisypávejte mouku a dobře míchejte. Na závěr přidejte mandle a rozinky a dobře propracujte rukama.

 

Z těsta vytvarujte bochánek a vyválejte ho do tvaru oválné placky o tloušťce 3 cm. Oválek umístěte na pečicím papírem vyložený plech a pečte na 180° asi 20 minut. Poté vyndejte z trouby, nechte vychladnout a následně rozkrájejte na plátky.

 

Plátky znovu rozložte na plech a dejte je znovu péct na 140° přibližně na 15 minut do zlatova. 

Ingredience - 2 porce

2 kusy Vejce
36 g Mandle loupané celé
20 g Rozinky
10 g Skořice
6 g Kypřící prášek do pečiva
90 g Mouka špaldová
50 g Cukr hnědý třtinový
2 špetky Zázvor mletý
26 g Máslo ghee

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.