Rychlá čokoládová buchta s kakaem

Ingredience na 1 porci

Mouka polohrubá300 g
Cukr bílý250 g
Cukr bílý200 g
Kypřící prášek do pečiva12 g
Mléko polotučné250 ml
Máslo200 g
Vejce1 kus
Kakao prášek175 g
Olej slunečnicový2 lžíce

Postup těsto

1

Všechny suroviny vložte do jedné mísy a promíchejte.

2

Na připravený plech nalijte vzniklou směs a vložte péci do trouby.

Postup poleva

1

Smíchejte dohromady cukr moučka, kakao, rozpuštěné máslo a studenou vodu.

2

Takto připravenou polevou potřete vychladlé těsto.

Dostali jste chuť na něco sladkého, ale nechce se vám trávit hodiny u plotny? Tato rychlá čokoládová buchta s kakaem je ideální volbou. Nejenom, že se jedná o rychlý recept na kakaovou buchtu. Navíc je velmi snadný, a tak si ho můžete upéct třeba s dětmi. Čokoládová buchta je příjemně vláčná ještě několik dní po upečení. Pokud by se k vám později dostavily výčitky, že svému tělu dopřáváte příliš velké množství sacharidů, upečte si zdravější formu dezertu, kterým je cuketová buchta. Cuketová buchta je zdravou obdobou tradičního perníku.

Rychlá čokoládová buchta s kakaem

Všechny suroviny, kterými jsou polohrubá mouka, 4 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 250 ml mléka, 100 g rozpuštěného másla, 2 lžíce oleje, 250 g cukru krystal a 1 vejce, vložte do jedné mísy. V té je pořádně promíchejte, aby se všechny spojily. Následně si rozehřejte troubu na 200°C, než se teplota vyšplhá na požadované stupně, připravte si plech. Vložte do něj pečicí papír a na něj nalijte vzniklou směs z misky, poté plech vložte do trouby a nechte péci přibližně 15 minut.

Jestli je buchta hotová, poznáte tak, že do těsta zapíchnete špejli. Pokud se na ni nenalepí žádné těsto, máte hotovo. Vyndejte plech z trouby a nechte buchtu vychladnout.

Zatímco bude chladnout, připravíte si polevu na potření. Smíchejte dohromady 200 g cukru moučka, 3 lžíce kakaa, 100 g rozpuštěného másla, 2-3 lžíce studené vody a budete-li chtít, tak 2 lžíce rumu. Takto připravenou polevou potřete vychladlé těsto a na vrch ještě můžete nasypat oříšky či kokos.

Kakaová buchta: jak si pochutnat, a nepřibrat

Pokud ze sebe chcete mít dobrý pocit a sladké potěšení si tolik nevyčítat, vyzkoušejte skákání přes švihadlo. To zatočí s opravdu velkým množstvím přebytečných kalorií. Během skákání přes švihadlo se v průměru spálí 700 kalorií za jednu hodinu. Můžete si navíc zaskákat jak vevnitř, tak i venku, na čerstvém vzduchu.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 681.9483 Kj

Bílkoviny6.52 g
Sacharidy3.9 g
Sacharidy z cukrů2.04 g
Tuky6.49 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)2.07 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.04 g
Sodík0.07 g
Vápník0.03 g
Gi0.15

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nich
  • Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní
  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.