Těsto na vafle recept

Vafle

Ingredience na 1 porci

Mouka hladká250 g
Mléko plnotučné300 ml
Cukr bílý20 g
Vejce2 kusy
Máslo20 g
Kypřící prášek do pečiva10 g

Vafle postup

1

Ve větší míse rozšleháme vejce s cukrem, mlékem a rozpuštěným máslem.

2

Postupně zašleháváme mouku a prášek do pečiva, dokud nám nevznikne hladké těsto bez hrudek.

3

Připravíme vaflovač a vlijeme těsto do vaflovače. Ohledné délky pečení se řiďte návodem vaflovače.

4

Hotové vafle zdobíme ovocem, jogurtem, ořechy či medem dle vlastní chuti a dostupných ingrediencí.

Vafle jsou oblíbený snídaňový recept. Jsou populární poslední dobou i v restauracích, které se zaměřují na snídaně a pozdní snídaně. A to zejména proto, že jsou velmi snadné a variabilní a přitom velmi chutné. Dají se udělat na mnoho způsobů. Nejlepší je vafle recept s čerstvým lesním ovocem, jako jsou borůvky, maliny či jahody. Populární jsou ale také s medem, karamelem nebo ořechy. Druhá varianta sice není úplně dietní snídaně, ale každý si může recept na vafle přizpůsobit a ozdobit dle sebe. Třeba varianta s jogurtem a proteinovým práškem je určitě zdravější.

Základem dobrých vaflí je především těsto na vafle. To musí mít správnou konzistenci a správný poměr všech ingrediencí, jinak se vafle nepovedou. Dobré je také mít kvalitní vaflovač. Dnes už je na výběr velké množství šikovných skladných vaflovačů. Dokonce i s různými vzory, které se obtisknou do vaflí. Potěší tak hlavně děti svou hravostí.

Kdo chce zdravější variantu, může použít jinou alternativu mouky. Bezlepková dieta jídelníček schvaluje například mouku pohankovou, rýžovou, jáhlovou či kukuřičnou. Ne se všemi ale bude recept správně fungovat, proto doporučujeme každému vyzkoušet, s jakou moukou bude vafle recept nejlepší.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 389.0433 Kj

Bílkoviny6.34 g
Sacharidy2.45 g
Sacharidy z cukrů1.02 g
Tuky6.3 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)2.09 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.03 g
Sodík0.07 g
Vápník0.03 g

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.