Thajské rizoto s kešu oříšky
Ingredience na 1 porci
| Olej olivový extra panenský | 5 ml | |
| Paprika červená | 1 kus | |
| Paprika žlutá | 1 kus | |
| Paprika zelená | 1 kus | |
| Špenát čerstvý | 50 g | |
| Ořechy kešu | 1 hrst | |
| Chilli paprička | 2 kusy | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Rýže celozrnná | 80 g | |
| Limetka | 100 kusů | |
| Mléko kokosové | 50 ml |
Rýži uvaříme podle návodu , kešu oříšky opražíme v troubě cca po dobu 10 minut . Papriku i chilli papričku si nakrájíme najemno a opečeme na pánvi , pak přidáme rýži a přilijeme kokosové mléko . Důkladně promícháme . Na závěr po odstavení z plotýnky vmícháme kešu , šťávu z jedné limetky , nastrouhanou kůru z limetky .
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 703.275 Kj
| Bílkoviny | 5.37 g |
| Sacharidy | 25.45 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.01 g |
| Tuky | 9.59 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.6 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
| Vláknina | 6.25 g |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot





