Treska s kapustou

Ingredience na 1 porci:

Česnek0.5 stroužky
Olej olivový1 ml
Cibule červená1 kus
Kapusta hlávková50 g
Treska pečená150 g
Sůl1 špetka
Rajčata0.5 kusy
Koření paprika mletá1 špetka
Fazole červené konzervované200 g
Zeleninový vývar150 ml

Také vás stále děstí představa kapustových karbanátků ze školní jídelny? Nebojte, naučíme vás kapustu efektivně využívat do jak teplých, tak studených salátů! Křehké listy kapusty představují vitaminovou bombu, přitom je stačí chvíli povařit či podusit.

 

Na oleji opečte cibuli pár minut, dokud cibule nezměkne. Přidejte česnek a míchejte další minutu. Poté přidejte uzenou papriku a pokrájené rajče, vlijte vývar, vsypte fazole a přiveďte směs k varu. Přidejte kapustu a vařte zhruba 4–5 minut. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

Filety z ryby potřete olejem, osolte, opepřete a na rozpálené grilovací pánvi je opékejte z každé strany zhruba 3 minuty. Fazolovou směs s kapustou rozdělte do misek, navrch položte rybí filet a můžete podávat. 

 

Vyzkoušet můžete také další recepty z kapusty.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.